Contact

RCA & Carte Verde

Asigurare Allianz-Tiriac RCA Carte Verde
Minimize
Cum te ajuta asigurarea de raspundere civila auto obligatorie?
Esti atent si prevazator, dar poti avea si zile mai putin norocoase. Ti se poate intampla sa lovesti o alta masina. Este neplacut atat pentru tine, cat si pentru cel a carui masina o lovesti. Nu poti ramane dator si iti doresti sa il ajuti sa isi rezolve problema.
Fii responsabil si asigura-te ca problemele pe care le poti pricinui altora se vor rezolva cum se cuvine! Indiferent pe unde circuli cu masina ta, in Romania sau in strainatate, cu asigurarea de raspundere civila auto de la Allianz-Tiriac ai siguranta oferita de partenerul tau de incredere.
Utilitatea asigurarii RCA (raspundere civila auto obligatorie)
Despagubirile pentru pagubele pe care le provoci ca sofer se pot ridica la sume considerabile, de care uneori nu dispui, dar pe care trebuie sa le platesti. Totodata ai obligatia, conform legii, sa iti inchei o astfel de asigurare. Asigurarea RCA de la Allianz-Tiriac iti ofera protectie financiara in aceste situatii.
Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA?
 • Valabilitate RCA - pe teritoriul Romaniei, teritoriul statelor membre ale Spatiului Economic European precum si Elvetia, Andorra si Croatia si pe teritoriul statelor in care nu exista birou national si care leaga direct doua tari membre.
 • Despagubiri suportate pe asigurarea RCA: vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial, pagube materiale, pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat, cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.
 • Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, astfel:
  • Pentru pagube materiale - 1.000.000 EUR/eveniment
  • Pentru vatamari corporale si deces - 5.000.000 EUR/eveniment;
Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectiva si cel prevazut in contractul de asigurare.
Riscurile acoperite de asigurarea RCA
Asigurarea RCA iti ofera protectie pentru prejudiciile de care tu sau persoanele cuprinse in asigurare raspundeti, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule. Allianz-Tiriac iti ofera doua acoperiri suplimentare impreuna cu asigurarea RCA, acoperirea de accidente de persoane si acoperirea de asistenta rutiera. Astfel, este asigurat si conducatorul vehiculului asigurat la momentul producerii evenimentului si in plus vei beneficia de servicii de asistenta rutiera la locul producerii evenimentului.
Utilitatea asigurarii Carte Verde
Cand calatoresti cu masina in strainatate, orice incident cu vehiculul tau iti poate strica excursia. Daca esti responsabil de producerea unui accident auto in strainatate, asigurarea Carte Verde iti ofera siguranta ca vei putea plati despagubirile necesare.
Ce trebuie sa stii despre asigurarea Carte Verde?
 • Daca vei calatori in Spatiul Economic European precum si in Elvetia, Andorra si Croatia si pe teritoriul statelor in care nu exista birou national si care leaga direct doua tari membre, NU este necesar sa inchei o asigurare Carte Verde, deoarece asigurarea RCA isi extinde acoperirea pe acest teritoriu.
 • Ai obligatia sa inchei o asigurare Carte Verde in cazul in care calatoresti in una dintre tarile care fac parte din sistemul Carte Verde, dar nu sunt membre ale Acordului Multilateral de Garantie, si anume: Albania, Bosnia si Herzegovina, Belarus, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Serbia, Tunisia, Turcia, Ucraina si Rusia.
 • Beneficiezi de protectia companiei, care, in caz de accidente, se obliga sa plateasca in numele tau, sume substantiale.
 • In cazul producerii riscurilor asigurate, iti acordam:
  • sumele datorate tertelor persoane pagubite ca urmare a vatamarii corporale sau a decesului, precum si avarierii ori distrugerii unor bunuri printr-un accident produs de vehiculul asigurat;
  • cheltuielile facute de asigurat in procesul civil, daca asiguratul a fost obligat la despagubire.
Cuantumul despagubirii se acorda in conformitate cu legislatia in vigoare ce reglementeaza raspunderea civila auto pe teritoriul statului unde s-a produs accidentul.
Riscurile acoperite de asigurarea Carte Verde

Aceasta acopera riscurile de raspundere civila pentru pagube produse tertilor in urma producerii accidentelor de vehicule, atunci cand circuli cu masina proprie pe teritoriul altei tari. 

Asigurarea Carte Verde acopera prejudiciile de care tu sau persoanele cuprinse in asigurare raspundeti fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule, care au loc pe teritoriul tarilor mentionate in documentul international de asigurare Carte Verde.

Allianz Tiriac Asigurari SA este inregistrata ca operator de date cu caracter personal nr. 779 si prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal, in conformitate cu prevederile legale in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in scopul prestarii serviciilor de asigurare.