Contact

Asigurare auto RCA si Carte Verde

Asigurare Allianz-Tiriac Auto Persoane Juridice RCA Carte Verde
Minimize
Cum te ajuta o asigurare de raspundere civila auto?
Intr-o companie, masinile acesteia sunt utilizate de categorii variate de persoane, atat soferi profesionisti, cat si amatori. Fiecaruia dintre acestia i se poate intampla sa loveasca o alta masina, in tara sau in strainatate.
Orice incident este neplacut pentru ambele parti, iar cel vinovat trebuie sa suporte cheltuielile pentru reparatia vehiculului avariat. Pentru ca tu sa te poti ocupa de cresterea afacerii tale, fara griji suplimentare, este necesar (si obligatoriu) sa inchei o asigurare de raspundere civila auto.
Cu Allianz-Tiriac ai siguranta ca problemele pe care le-ai putea pricinui celorlalti participanti la trafic vor fi rezolvate fara prea multe batai de cap, iar despagubirile se vor plati rapid. Seriozitatea si profesionalismul angajatilor Allianz-Tiriac se evidentiaza in momentele cheie – plata despagubirilor.
Utilitatea asigurarii RCA (raspundere civila auto obligatorie)?
Despagubirile pentru pagubele produse ca urmare a accidentelor rutiere, pe care le puteti provoca tu sau angajatii tai, ca soferi, se pot ridica la sume considerabile, de care uneori nu dispui, dar pe care trebuie sa le platesti. Asigurarea RCA iti ofera protectie financiara in toate aceste situatii.
Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA?

Despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care nu le-ai despagubit anterior, pentru:

 • vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial
 • pagube materiale
 • pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat
 • cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata

Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la urmatoarele valori:

Pentru anul 2011:

 • pentru pagube materiale -750.000 EUR/eveniment
 • pentru vatamari corporale si deces 3.500.000 EUR/eveniment

Pentru anul 2012:

 • pentru pagube materiale -1.000.000 EUR/eveniment
 • pentru vatamari corporale si deces 5.000.000 EUR/eveniment

Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectiva si cel prevazut in contractul de asigurare.

Riscurile acoperite de asigurarea RCA
Asigurarea RCA ofera protectie pentru prejudiciile de care asiguratul sau persoanele cuprinse in asigurare raspund, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule.
De ce iti este utila asigurarea Carte Verde?
Despagubirile pentru pagubele pe care le puteti provoca tu sau angajatii tai, ca soferi, se pot ridica la sume considerabile, de care uneori nu dispui, dar pe care trebuie sa le platesti. Asigurarea CARTE VERDE iti ofera protectie financiara in toate aceste situatii, pe teritoriul tarilor mentionate in polita de asigurare.
Ce trebuie sa stii despre asigurarea Carte Verde?
 • Asigurarea este valabila pe teritoriul tarilor care fac parte din Sistemul Carte Verde, dar care nu sunt membre ale Acordului Multilateral de Garantie, si anume: Albania, Bosnia si Herzegovina, Belarus, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Serbia, Tunisia, Turcia, Ucraina si Rusia.
 • Vei primi despagubiri pentru:
  • sumele datorate tertelor persoane pagubite ca urmare a vatamarii corporale sau a decesului, precum si a avarierii sau a distrugerii unor bunuri printr-un accident produs de vehiculul asigurat
  • cheltuielile facute de asigurat in procesul civil, daca asiguratul a fost obligat la despagubire

Cuantumul despagubirii se acorda in conformitate cu legislatia in vigoare ce reglementeaza raspunderea civila auto pe teritoriul statului unde s-a produs accidentul.

Riscurile acoperite de asigurarea Carte Verde
Asigurarea Carte Verde acopera prejudiciile de care asiguratul sau persoanele cuprinse in asigurare raspund fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule care au loc pe teritoriul tarilor mentionate in documentul international de asigurare Carte Verde.

Allianz Tiriac Asigurari SA este inregistrata ca operator de date cu caracter personal nr. 779 si prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal, in conformitate cu prevederile legale in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in scopul prestarii serviciilor de asigurare.