Promovam si protejam valorile culturii romanesti: cladirea Teatrului National din Bucuresti este asigurata de Allianz-Tiriac 11/23/2015

Allianz-Tiriac Asigurari continua sa protejeze valorile culturale romanesti, oferind sub forma de sponsorizare o polita de asigurare a cladirii Teatrului National “I.L. Caragiale” din Bucuresti (TNB). Polita emisa pe o perioada de 12 luni, ofera protectie de tip ”toate riscurile”- de la cutremur, inundatie sau incendiu, pana la furt sau vandalism - pentru o suma asigurata de peste 91 milioane de euro.

Polita a fost incheiata in urma unei inspectii de risc riguroase, astfel incat acoperirile sa reflecte cat mai bine nevoile de protectie ale acestui spatiu cultural, elementele de siguranta de care cladirea deja dispune si dimensiunea reala a riscului asumat.

”Anul acesta, prin intermediul politei de asigurare a cladirii TNB, Allianz-Tiriac nu face decat sa duca mai departe misiunea asumata, de a fi un partener de incredere pentru protejarea si promovarea valorilor culturale romanesti autentice. Continuam astfel sa dezvoltam acest parteneriat cu Teatrul National Bucuresti, bazat pe valori fundamentale comune: incredere, responsabilitate si stabilitate”, explica Remi Vrignaud, Director General Allianz-Tiriac Asigurari.

Inca din anul 2014, Allianz-Tiriac protejeaza bunurile TNB – de la echipamente tehnologice (masini utilaje si instalatii), mobilier si obiecte de inventar, inclusiv decoruri. Allianz-Tiriac face, actualmente, un pas inainte, extinzand programul de protectie si asigurand noua cladire a Teatrului National din Bucuresti, un adevarat reper de valoare al vietii culturale romanesti.

„Dupa patru ani si jumatate, cladirea refacuta a Teatrului National, insumand o suprafata construita de 15.000 mp, s-a transformat intr-un templu modern al artelor spectacolului, nu doar frumos, ci si sigur, care corespunde standardelor europene in vigoare, confera siguranţa in exploatare şi asigura accesul publicului larg la actul de cultura. S-a reconfigurat intregul teatru, a fost consolidat, infrumusetat, a capatat sali noi, a scapat de vechea fatada si arata acum ca o ctitorie a timpurilor noastre. Sala Mare ar fi Sala Tronului, Naosul Manastirii, Scaunul Imperial al lui Caragiale…Un Teatru la kilometrul 0 al Bucurestilor, la kilometrul 0 al tarii. In curand, speram, la kilometrul 0 al culturii europene” precizeaza Ion Caramitru, managerul Teatrului National ”I.L.Caragiale” din Bucuresti.

Prin asigurarea Teatrului National “I.L. Caragiale” din Bucuresti (TNB), Allianz-Tiriac Asigurari demonstreaza consecventa si consistenta in directia sustinerii simbolurilor si programelor culturale reprezentative pentru Romania. Inca de la infiintare, Allianz-Tiriac si-a asumat un rol activ in sustinerea si promovarea valorilor locale, implicarea companiei materializandu-se in trei directii importante:

• Expozitii ale artistilor romani gazduite de Galeria Allianz-Tiriac: in intervalul 2001-2010, Galeria Allianz-Tiriac a gazduit periodic expozitii ale artistilor romani, implicand deopotriva oameni de cultura, personalitati din toate domeniile, reprezentanti ai media.
  • Asigurarea Ateneului Roman: Allianz-Tiriac a oferit, sub forma de sponsorizare in perioada 2004-2006, o polita de asigurare a cladirii Ateneului Roman, pentru o suma asigurata de 20 de milioane de euro.
  • Sponsorizarea unor evenimente culturale marcante: Festivalul de teatru de la Sibiu (in perioada 2005-2007) si TIFF (in anul 2013) sunt doua evenimente culturale romanesti prestigioase alaturi de care Allianz-Tiriac a ales sa se implice in calitate de sponsor.