Contact

Daune Sanatate

Asigurare Allianz-Tiriac Daune Sanatate
Cum ne contactezi
 • Serviciul Asistenta Asigurari Sanatate Allianz-Tiriac: 021 20 19 100, disponibil de luni pana duminica intre orele 07.00 si 21.00.
Informatii utile privind dauna in cazul asigurarii de sanatate

Serviciile medicale incluse in asigurarea de sanatate SanaPlanPlanul Ambulatoriu, Planul Spitalizare si Planul Stomatologie - pot fi accesate atat in reteaua partenerilor medicali Allianz-Tiriac, cat si in cadrul furnizorilor medicali din afara retelei, in conformitate cu acoperirile politei dvs.

Exceptie fac serviciile medicale din cadrul Pachetului de Sarcina, acestea putand fi accesate doar in reteaua partenerilor medicali Allianz-Tiriac, in cadrul unui singur furnizor medical ales de dvs.
Lista actualizata a partenerilor medicali Allianz-Tiriac – peste 400 de centre medicale, clinici si spitale private este disponibila la sectiunea www2.allianztiriac.ro/asigurari-persoane-juridice/asigurare-angajati/asigurari-de-sanatate.

Accesarea serviciilor medicale in reteaua partenerilor medicali va scuteste de orice implicare financiara, Allianz-Tiriac decontand direct cu acestia plata serviciilor medicale, in conformitate cu acoperirirle politei dvs.
Accesarea serviciilor medicale in afara retelei presupune achitarea integrala de catre dvs. a  costurilor cu serviciile medicale, recuperarea cheltuielilor efectuate urmand sa se faca in baza rambursarii sau/si acordarii de indemnizatii de catre  Allianz-Tiriac, in cuantumul si in conditiile stabilite prin contractul de asigurare.

 In cazul in care va confruntati cu o problema de sanatate si trebuie sa va prezentati la un medic, va rugam sa parcurgeti urmatorii pasi: 

1.       Verificati daca serviciile medicale de care aveti nevoie sunt incluse in tabelele de beneficii aferente contractului dvs. de asigurare/conditiilor de asigurare
2.       Decideti daca doriti sa va adresati unui furnizor de servicii medicale din cadrul retelei partenerilor Allianz-Tiriac  - optati pentru decontare directa -   sau unui furnizor din afara retelei – optati pentru rambursarea cheltuielilor efectuate.

Accesarea serviciilor medicale in reteaua partenerilor medicali - decontare directa

Accesarea serviciilor medicale incluse in asigurarea SanaPlan in cadrul retelei Allianz-Tiriac se face in baza obtinerii acordului Serviciului Asistenta Asigurari Sanatate,  la numarul de telefon 021.20.19.100 – numar inscriptionat si pe cardul dvs. de asigurare.

Acordul Serviciului Asistenta Asigurari Sanatate poate fi obtinut in 2 moduri:

 • Direct de dvs, inaintea accesarii serviciilor medicale necesare
 • De catre partenerul medical Allianz-Tiriac, in momentul prezentarii dvs. la clinica

Serviciului Asistenta Asigurari Sanatate este disponibil in urmatoarele intervale orare:

 • De Luni până Duminica între orele 07.00 – 21.00

In cazul in care doriti sa obtineti dvs. acordul Serviciului Asistenta Asigurari Sanatate pentru o identificare rapida, in momentul apelarii telefonice, va rugam sa precizati numele dvs si Codul Numeric Personal. 
Veti preciza, la cererea operatorului Serviciului Asistenta Asigurari Sanatate, informatii cu privire la:

 • starea dvs de sanatate (descrierea simptomelor si a suferintelor medicale care determina vizita dumneavoastra la medic)
 • serviciile medicale necesare si motivul accesarii acestora
 • eventuale detalii cu privire la documentele medicale pe care le detineti (bilete de trimitere, scrisori medicale, etc.)

 Pentru accesarea serviciilor medicale necesare, va rugam sa parcurgeti urmatorii pasi:

 • Consultati lista partenerilor medicali Allianz-Tiriac disponibila pe pagina de internet www2.allianztiriac.ro si optati pentru unul dintre acestia in functie de preferintele si necesitatile dumneavoastra medicale
 • In momentul prezentarii la unul din partenerii medicali Allianz-Tiriac, prezentati cardul de Asigurat impreuna cu actul de identitate
 • In cazul copiilor sub 14 ani, se va solicita Certificatul de naştere şi cardul de asigurare
 • Dupa ce ati beneficiat de serviciile medicale, va rugam sa verificati corectitudinea datelor din Raportul medical de constatare dauna pe care personalul medical il va completa şi apoi sa il semnati, confirmand astfel că ati beneficiat de serviciile medicale respective si ca sunteti de acord cu cele mentionate si inscrise in documentul medical. 

In cazul in care medicul caruia v-ati adresat recomanda examinari sau investigatii suplimentare, este obligatoriu sa obtineti un bilet de trimitere sau o recomandare scrisa din partea medicului care v-a consultat.

IMPORTANT !
Biletul de trimitere sau recomandarea medicala trebuie sa contina obligatoriu informatii cu privire la:

 • numele si prenumele dvs.
 • data emiterii documentului medical;
 • diagnosticul prezumtiv/definitiv stabilit de medic;
 • servicii medicale recomandate;
 • semnatura si parafa medicului.

In cazul in care un medic specialist recomanda efectuarea unor servicii medicale in conditii de spitalizare, inainte de internare, va rugam sa solicitati acordul Serviciului Asistenta Asigurari Sanatate sau pe e-mail daune.sanaplan@allianztiriac.ro.

Allianz Tiriac va trimite acceptul sau refuzul preluarii costurilor in maxim doua zile lucratoare de la data primirii tuturor informatiilor si/sau a documentelor solicitate. Documentele medicale trebuie sa contina recomandari pentru tratamentul ce urmeaza a fi efectuat in conditii de spitalizare precum si documente medicale din care să rezulte istoricul dumneavoastra medical; ex. fisa de consultatie medicala de la medicul dumneavoastra de familie.

Accesarea serviciilor medicale in afara retelei partenerilor medicali Allianz-Tiriac

Accesarea serviciilor medicale in afara retelei presupune achitarea integrala a costurilor serviciilor medicale de care ati beneficiat, urmand sa recuperati de la Allianz-Tiriac chetuielile efectuate, in cuantumul si in conditiile stabilite prin contractul de asigurare.
In cazul accesarii serviciilor medicale necesare in afara retelei, trebuie sa printati si sa va prezentati la medic cu Formularul de Constatare Dauna. Formularul este disponibil pe pagina de  internet  www2.allianztiriac.ro/daune-asigurari/dauna-sanatate.
Pentru rambursarea costurilor si/ sau plata indemnizatiilor trebuie sa furnizati Allianz-Tiriac urmatoarele documente:

 • Formularul de constatare dauna, completat de medic, semnat si parafat; acest formular trebuie sa cuprinda obligatoriu diagnosticul stabilit de medic 
 • Cererea de despagubire – formularul poate fi listat de pe pagina de internet www2.allianztiriac.ro/daune-asigurari/dauna-sanatate
 • Copie dupa actul de identitate
 • Chitantele fiscale/facturile care atesta plata de catre dvs. a serviciilor medicale (in original)
 • Documentele medicale care atestă diagnosticul dvs, serviciile medicale pentru care ati platit si pentru care s-au eliberat chitante fiscale; aceste documente trebuie sa contina detalii asupra investigatiilor efectuate si a tratatamentului precum si data la acestea s-au efectuat (in original)
 • Valabil doar pentru planul Spitalizare – biletul de iesire din spital (in original)
 • Valabil doar pentru planul Stomatologie - planul de tratament recomandat de medicul dentist insotit de o radiografie dentara panoramica
 • Document constatator eliberat de autoritatile competente privind circumstantele producerii accidentului de munca sau rutier
 • Orice alte documente solicitate de Allianz-Tiriac

Documentele trebuie trimise/depuse la sediul celei mai apropiate sucursale sau agentii Allianz-Tiriac  sau la adresa Allianz–Tiriac Asigurari SA, str. Grigore Alexandrescu nr. 74 sector 1 Bucuresti - in atentia Daune Sanatate.
Allianz Tiriac va rambursa cheltuielile acoperite prin contractul de asigurare in termen de 15 zile lucratoare de la data depunerii ultimului document necesar solutionarii dosarului de dauna.

 

Procedura de accesare a serviciilor medicale incluse in pachetul de sarcina

Serviciile medicale incluse în Pachetul de Sarcină se vor efectua numai in reteaua partenerilor Allianz-Tiriac, în cadrul unui singur furnizor medical, ales de dvs. in urma consultarii listei acestora.  

IMPORTANT!
Odata ce ati optat pentru unul din furnizorii medicali din retea, retineti ca acesta nu mai poate fi schimbat si ca toate serviciile medicale incluse in Pachetul de Sarcina vor fi efectuate in cadrul acestuia.

Pentru accesarea serviciilor medicale incluse in Pachetul de Sarcina va rugam sa parcurgeti urmatorii pasi :

 • Listati, completati, semnati si trimiteti la adresa daune.sanaplan@allianztiriac.ro formularul "Solicitare servicii medicale incluse în Pachetul de Sarcină“, împreună cu un document medical care atestă vârsta sarcinii
 • Asteptati sa primiti de la Allianz-Tiriac "Formularul de accesare a Pachetului de Sarcină” cu care va veti prezenta la receptia clinicii; 
 • Printati acest formular o singura data si prezentati-va cu acesta de fiecare data cand accesati serviciile medicale incluse in Pachetul de Sarcina, pana la epuizarea tuturor serviciilor incluse
 • Reprezentatii clinicii vor consemna serviciile efectuate de dvs, pana la consumarea acestora si, vor opri o copie a acestuia.

IMPORTANT! Toate serviciile medicale accesate trebuie inregistrate pe acelasi formular, informatiile consemnate  necesitand confirmarea si semnarea de catre dumneavoastra .

 

Cum ne contactezi
 • Serviciul Asistenta Asigurari Sanatate Allianz-Tiriac la numarul de telefon 021 20 19 100 cu program de luni pana duminica, intre orele 07.00 si 21.00.
Informatii utile privind dauna in cazul asigurarii de sanatate
 • Serviciile medicale incluse in beneficiile asigurarii individuale de sanatate SanaPro se vor accesa in urma obinerii acordului Serviciului Asistenta Asigurari Sanatate Allianz-Tiriac la numarul de telefon ce se regaseste inscriptionat pe cardul de asigurare.
 • Acordul Serviciului Asistenta Asigurari Sanatate reprezinta acceptul Asiguratorului de preluare a cheltuielilor /costurilor cu serviciile medicale de care ai nevoie.
 • Sistemul de decontare directa dintre Allianz-Tiriac si furnizorii din cadrul retelei de parteneri medicali te scuteste de implicare financiara/plata cheltuielilor aferente accesarii serviciilor medicale de care ai nevoie, mai putin valoarea coplatii pentru anumite servicii medicale care trebuie achitata de tine la fiecare accesare.
 • Inainte de a solicita serviciile medicale de care ai nevoie, te rugam sa verifici daca acestea sunt acoperite prin polita ta de asigurare.
Accesarea serviciilor medicale in regim Ambulatoriu

Serviciile medicale in regim Ambulatoriu sunt disponibile numai in cadrul institutiilor medicale din reteaua partenerilor medicali Allianz–Tiriac.

 • Consulti lista partenerilor medicali disponibila pe site la sectiunea https://www2.allianztiriac.ro/asigurari-persoane-fizice/asigurari-de-sanatate si optezi pentru unul dintre acestia, in functie de preferintele si necesitatile tale medicale
 • Contactezi Serviciul Asistenta Asigurari Sanatate Allianz-Tiriac, la numarul de telefon indicat pe cardul de asigurare, informezi ca esti Asigurat Allianz-Tiriac si soliciti obtinerea acordului pentru accesarea serviciilor medicale necesare
 • In cadrul convorbirii, iti exprimi preferinta pentru prezentarea la furnizorul de servicii selectat din lista partenerilor Allianz-Tiriac, sau ceri reprezentantilor Serviciului Asistenta Asigurari Sanatate sa iti recomande un furnizor, potrivit necesitatilor tale medicale
 • Contactezi furnizorul de servicii medicale in vederea programarii la medic
 • Prezinti la receptia clinicii medicale cardul de asigurat impreuna cu documentul de identitate (sau certificatul de nastere in cazul accesarii serviciilor medicale de catre copil)
 • In cazul in care problema de sanatate cu care te confrunti necesita investigatii paraclinice recomandate de medic in cadrul consultatiei acoperite prin polita de asigurare, revii si prezinti la receptia clinicii recomandarea medicala in baza careia urmeaza a fi efectuate aceste investigatii. Clinica medicala va opri documentul in original si va contacta Serviciul Asistenta Asigurari Sanatate Allianz-Tiriac in vederea obtinerii acordului de prestare a acestora
 • In functie de complexitatea cazului medical, Allianz-Tiriac isi rezerva dreptul de a solicita documente medicale suplimentare (istoric medical, fisa de la medicul de familie) si de a raspunde solicitarii tale de obtinere a acordului pentru efectuarea serviciilor medicale necesare in maxim 2 zile lucratoare de la data primirii ultimului document necesar pentru incadrarea medicala a riscului

Pentru serviciile medicale efectuate in Ambulatoriu, in caz de imbolnavire, se aplica o perioada de asteptare de 30 zile calendaristice de la intrarea in vigoare a asigurarii. Perioada de asteptare nu se aplica in cazul unui accident.

Accesarea serviciilor medicale de tip Preventie

Serviciile medicale de tip Preventie se acceseaza integral, o data pe an de asigurare, in cadrul unui singur furnizor de servicii medicale, dupa obtinerea acordului Serviciului Asistenta Asigurari Sanatate.

 • Alegi un furnizor din cadrul listei de parteneri medicali Allianz-Tiriac disponibila pe site la sectiunea https://www2.allianztiriac.ro/asigurari-persoane-fizice/asigurari-de-sanatate si il contactezi in vederea efectuarii programarii la medic.
 • Prezinti la receptia clinicii medicale cardul de asigurat impreuna cu documentul de identitate
Accesarea serviciilor de Ambulanta

Serviciile de Ambulanta pot fi solicitate atat furnizorilor din reteaua de parteneri medicali Allianz-Tiriac, cat si institutiilor medicale specializate din afara retelei.

 • Costurile cu serviciile de ambulanta, atat in cadrul retelei de clinici partenere cat si in afara retelei vor fi achitate de tine, urmand ca Allianz-Tiriac sa iti ramburseze cheltuielile efectuate.
 • Pentru rambursarea cheltuielilor aferente serviciilor de ambulanta este necesara depunerea sau transmiterea prin posta/curier la adresa Str.Grigore Alexandrescu nr. 74, sector 1, Bucuresti a documentelor specificate in conditiile contractuale
 • Rambursarea se va face in maxim 15 zile lucratoare de la data primirii informatiilor complete si a documentelor solicitate.
Accesarea serviciilor de Spitalizare si/sau Interventii chirurgicale
 • Pentru servicii de Spitalizare si/sau Interventii Chirugicale, in caz de imbolnavire, se aplica o perioada de asteptare de 30 de zile calendaristice de la inceperea asigurarii. Perioada de asteptare nu se aplica în cazul unui accident
 • Pentru urmatoarele tipuri de interventii chirurgicale, perioada de asteptare este de 180 de zile calendaristice: chirurgia cataractei, implantul cohlear, corectia deviatiei de sept nazal, artroplastia de sold, interventiile pe structurile articulare ale genunchiului, ligamentoplastia, cura chirurgicala a herniilor abdominale necomplicate, colecistectomia pentru litiaza biliara necomplicata, tratamentul chirurgical al discopatiei lombosacrate.

In reteaua partenerilor medicali Allianz-Tiriac

 • Contactezi Serviciul Asistenta Asigurari Sanatate pentru obtinerea acordului privind spitalizarea si/sau interventia chirugicala de care ai nevoie, la numarul de telefon indicat pe cardul de asigurare
 • In vederea aprobarii spitalizarii si/sau interventiei chirurgicale, specialistii Allianz-Tiriac iti vor solicita informatii pentru verificarea eligibilitatii si documentul de recomandare medicala/indicatie terapeutica sau interventie chirurgicala in regim de spitalizare, completat in intregime de medic, precum si alte documente/informatii, in functie de situatie
 • Documentele pot fi transmise la adresa de email sanapro@allianztiriac.ro sau prin posta/curier la adresa Str. Grigore Alexandrescu nr. 74, sector 1, Bucuresti
 • AllianzTiriac va raspunde solicitarii tale in maxim 2 zile lucratoare de la data primirii informatiilor complete si a documentelor solicitate.
 • In cazul serviciilor de spitalizare si a interventiilor chirurgicale ca urmare a urgentelor medicale, contacteaza Serviciul Asistenta Asigurari Sanatate imediat ce starea de sanatate iti permite, dar nu mai tarziu de data externarii din spital, pentru avizarea producerii riscului asigurat, la numarul de telefon indicat pe cardul de asigurare

In institutii medicale din afara retelei

 • Avizezi in scris Allianz-Tiriac in termen de maxim 30 de zile calendaristice in cazul aparitiei unei probleme de sanatate ce necesita spitalizare si/sau interventii chirurgicale
 • Specifici clar locul, data, ora, cauzele si imprejurarile aparitiei problemei de sanatate care au condus la spitalizare si interventii chirurgicale
 • In cazul serviciilor de spitalizare/interventii chirurgicale va trebui sa achiti integral costul acestora, urmând ca ulterior sa trimiti documentele necesare in vederea acordarii indemnizatiei de catre Allianz-Tiriac
 • Pentru plata indemnizatiei de asigurare, furnizezi Allianz-Tiriac, in termen de 30 de zile lucratoare de la data externarii, formularele, informatiile si documentele medicale aferente spitalizarii si/sau interventiei chirurgicale
 • Lista acestor documente se regaseste în conditiile de asigurare si pe pagina de internet https://www2.allianztiriac.ro/daune-asigurari/dauna-sanatate - sectiunea Download documente
 • Allianz-Tiriac iti acorda indemnizatii pentru spitalizare/interventii chirurgicale conform conditiilor de asigurare, in limitele de acoperire mentionate in polita ta de asigurare

Allianz Tiriac Asigurari SA este inregistrata ca operator de date cu caracter personal nr. 779 si prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal in acceptiunea Legii nr. 677/2001 - pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in scopul prestarii serviciilor de asigurare